Program


Verdi: Falstaff / MET- EA

Verdi: Falstaff / MET- EA

"A shakespeare-i narancs levét kifacsartam, mégpedig úgy, hogy a haszontalan magok nem pottyantak a pohárba" - írta az opera szövegkönyvét jegyző Arrigo Boito. A frissítő nedűt Giuseppe Verdi hörpintette fel, és írta meg utolsó alkotását, a Falstaffot. A remekművet közel ötven év múltán mutatja be új rendezésben a New York-i Met.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 1. szombat, 18:30

A produkciót azonban nem csak ez emeli ki a bemutatók sorából, hanem az is, hogy két év kényszerpihenő után ezzel a darabbal tér vissza a karmesteri pulpitusra a dalszínház 1976 óta hivatalban levő fő-zeneigazgatója, a mintegy két és félezer Met-előadást a háta mögött tudó James Levine.

A pocakos buffo figura szerepét a fenomenális Ambrogio Maestri kapta meg. Ha valakiről, róla elmondható, hogy az isten is Falstaffnak teremtette. "Olaszország válasza Bryn Terfelre", jellemezte a brit Gramophone szaklap kritikusa. Alice Fordként Angela Meade lép színpadra, akit szoros kötelék fűz a Metropolitanhez, ahol meg is becsülik: itt debütált 2008-ban, 2011-ben megkapta a Richard Tucker-díjat, egy évvel később pedig a dalszínház egy másik rangos elismerésében is részesülhetett. Stephanie Blythe az éles nyelvű Mrs. Quicklyt alakítja, Lisette Oropesa Annuskaként, Jennifer Johnson Cano pedig Meg Page-ként látható-hallható. Paolo Fanale Fenton szerepében, míg Franco Vassallo Fordként debütál a Metropolitanben. Robert Carsen rendezése először a londoni Covent Gardenben került színre, munkáját akkor az International Herald Tribune megragadóan eredeti teljesítményként méltatta.

Verdi: Falstaff
Falstaff: Ambrogio Maestri
Annuska: Lisette Oropesa
Alice Ford: Angela Meade
Mrs. Quickly: Stephanie Blythe
Meg Page: Jennifer Johnson Cano
Fenton: Paolo Fanale
Ford: Franco Vassallo
Közreműködik: a Metropolitan Opera Ének- és Zenekara


Vezényel: James Levine
Rendező: Robert Carsen
Díszlet: Paul Steinberg
Jelmez: Brigitte Reiffenstuel
Fény: Robert Carsen, Peter Van Praet

A Met új produkciója

Élő közvetítés magyar feliratozással.

Ajánlatunk


Vajda János A KÉPZELT BETEG, AVAGY ŐFELSÉGE KOMÉDIÁSA Opera két felvonásban, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

A program kb. 50 perces programon bemutatjuk a Zeneakadémia épületének különleges díszítéseit, rejtett kincseit, megismerkedhetnek a legendás a Nagyterem történetével és a Solti terem szépségével, láthatják a magyar szecesszió kiemelkedő alkotását az előcsarnokban. Az épületlátogatás után lehetőségük nyílik meghallgatni a Zeneakadémia növendékei által adott minkoncertet is. Diákok és nyugdíjasok számára 50% kedvezményt biztosítunk. A maszk viselése ajánlott a belépéskor és a túra alatt.

Ajánló


Opera-mix két részben, magyar nyelven, magyar és angol felirattal A SEVILLAI BORBÉLY / FIGARO HÁZASSÁGA / A BŰNÖS ANYA

Anna-Marie Holmes – Solymosi Tamás / Adolphe Adam A KALÓZ Klasszikus balett három felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!