Program


Trio Dakoda - A tehetség kötelez

Trio Dakoda - A tehetség kötelez

A 2021-ben alakult Trio Dakoda különleges utazásra viszi a hallgatóságot a zene világnapján. Az ütőhangszeres repertoár klasszikus darabjai mellett felcsendülnek afrikai és ázsiai tradicionális zenék ihlette kompozíciók, saját alkotások és átiratok is.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: október 1. szombat, 19:00

François Tashdjian: Narnchygaër
Bajnok Ádám: Judhisthira és a Jaksa (ősbemutató)
Holló Aurél: Dance of the Cicadas
Láposi Dániel: Circle of Encounter

SZÜNET

J. S. Bach: Das wohltemperierte Klavier, 2. kötet – f-moll prelúdium és fúga, BWV 881
Vestiges – rövidfilm zenei kísérettel (rendezte: Pia Nenning és Felicia Bremin)
Wolfgang Rihm: Stück
Cage: Amores
Rolf Wallin: Stonewave (trióváltozat)

Trio Dakoda: Láposi Dániel, Hencz Kornél, Burcsik Dávid (ütőhangszerek)
Baráth Bálint (zongora)

A 2021-ben alakult Trio Dakoda különleges utazásra viszi a hallgatóságot a zene világnapján. Az ütőhangszeres repertoár klasszikus darabjai mellett felcsendülnek afrikai és ázsiai tradicionális zenék ihlette kompozíciók, saját alkotások és átiratok is. Az együttes jelentős hangsúlyt fektet a fiatal zeneszerzőkkel való együttműködésre, így a koncert első felében Tashdjian démoni marimbatriója után olyan különleges darabok szólalnak meg, melyek az alkotók és a trió összehangolt munkájával nyerték el végső formájukat. A másik jelentős kapocs a három mű között, hogy mindegyiket valamilyen tradicionális ütőhangszeres zenekultúra ihlette. Az este második felében a Bach-átirat után két olyan kompozíció következik, melyek az ütőhangszeres zene és a társművészetek közötti izgalmas kapcsolódási lehetőségeket keresik. A program két klasszikusnak számító darab kontrasztjával, a 110 éve született John Cage költői Amores-ével, valamint a címét méltán kiérdemlő elementáris hangorkánnal, Rolf Wallin Stonewave-jével zárul.

A koncertet KÓDA követi – az előadás után kezdődő kötetlen, félórás beszélgetés a hangversenyen közreműködő előadókkal.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

TÁMOGATÓ: Ferry Contact Kft.

Ajánlatunk


2022. március 15-étől a felújított Operaház ismét várja az építészet és a kultúra iránt fogékony látogatóit vezetett túrák keretében. Ismerje meg, miként született újjá az opera- és balettjátszás fellegvára, hogyan nyerték vissza eredeti fényüket az épület csodás terei, és milyen korszerű újítások várják az előadásokra érkező közönséget!

Bizonyos operákat csakis akkor érdemes elővenni, ha akad olyan díva a fő- és címszerepük megformálására, aki körül a színpadra lépés első pillanatában ott érezhető a különlegesség, a gazdag személyiség és a női vonzerő légköre.

A produkciók koncepciója kiforrott - ám a Ring az elmúlt években a konstans elképzelés keretein belül megfiatalodott, részleteiben újjászületett. Állandó a műveket vezénylő Fischer Ádám humanizmussal párosuló maximalista munkamódszere is, de éppen a rá jellemző igényesség az, mely minden évben új részleteket segít felszínre a mű kimeríthetetlen gazdagságából.

Ajánló


Gyermekopera két részben, magyar nyelven, magyar és angol felirattal.

A régi kedvencek mellett lesznek kevésbé ismert dalok, amelyeket a Behumi Dóri-Pál Dénes énekes páros szólaltat meg a vonósokkal és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!