Program


Simply Quartet - Négyszer négyes

Simply Quartet - Négyszer négyes

A három különböző nemzet muzsikusaiból alakult Simply Quartet a fiatal generáció egyik legígéretesebb vonósnégyese, az együttes tagjai Kínából, Norvégiából és Ausztriából származnak. Közösen vallják azt a kínai bölcseletből eredő elgondolást, mely szerint a legnagyobb teljességben az ellentétes dolgok kölcsönösen függenek egymástól.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 11. péntek, 19:00

Mozart: 19. (C-dúr) vonósnégyes, K. 465 („Disszonancia”)
Bartók: 6. vonósnégyes, BB 119
Dvořák: 14. (Asz-dúr) vonósnégyes, op. 105

Simply Quartet: Danfeng Shen, Antonia Rankersberger (hegedű), Xiang Lu (brácsa), Ivan Valentin Hollup Roald (cselló)

A három különböző nemzet muzsikusaiból alakult Simply Quartet a fiatal generáció egyik legígéretesebb vonósnégyese, az együttes tagjai Kínából, Norvégiából és Ausztriából származnak. Közösen vallják azt a kínai bölcseletből eredő elgondolást, mely szerint a legnagyobb teljességben az ellentétes dolgok kölcsönösen függenek egymástól. Ebből a világképből kiindulva kombinálják a komplexitást és az egyszerűséget. Így vallottak művészi hitvallásukról: „Négy különböző egyéniségként törekszünk arra, hogy megteremtsük a vonósnégyes, a kamarazene királyi műfajának egységét”. Úgy tűnik, hogy szándékaikat siker kíséri, hiszen az elmúlt néhány évben olyan neves kamaraversenyeken arattak sikereket, mint amilyen a koppenhágai Carl Nielsen Nemzetközi Kamarazenei Verseny, a Quatuor á Bordeaux Verseny, a grazi Franz Schubert Nemzetközi Kamarazenei Verseny és a bécsi Joseph Haydn Kamarazenei Verseny.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Bartók Béla élete utolsó éveiben írta legcsodálatosabb, a szó hagyományos értelmében gyönyörű zenéinek egy részét, amikor önként vállalt emigrációban, az Egyesült Államokban élt. Sokakban felmerült akkor is és Bartók halála után is, hogy vajon tett-e művészi engedményeket ezekben a zenékben a zeneszerző: hatott-e rá az amerikai közönség ízlése?

Giuseppe Verdi AZ ÁLARCOSBÁL Opera három részben, három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


Giuseppe Verdi RIGOLETTO Opera három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három…

A zenés bábjáték egy verseny köré szerveződik, de hogy a trófea megszerzése, vagy egymás szeretete a fontosabb, az csak az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!