Program


Simona néni; A cremonai hegedűs

Simona néni; A cremonai hegedűs

Dohnányi Ernő; Hubay Jenő: Simona néni; A cremonai hegedűs,
Vígoperák egy-egy felvonásban, magyar nyelven, angol felirattal

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 20. vasárnap, 11:00

Dohnányi Ernő: Simona néni

Dohnányi Ernő azon magyar zeneszerzők egyike, akiknek műveit sokkal ritkábban játsszák, mint megérdemelnék. Az Opera igyekszik tenni ez ellen: A vajda tornya és A tenor után most a Simona nénit, a Zeneakadémia egykori főigazgatójának első operáját tűzi műsorra.
Simona néni egy apácazárda szigorúságával tartja Beatricétől távol a kérőket, ódon itáliai villájában. A
nénit fiatal korában faképnél hagyták az oltárnál, és azóta mindenkit óv a szerelmi csalódásoktól. Nuto, a hűséges háziszolga gondoskodik arról, hogy egy férfi se tehesse be a lábát. Nem sejtik, hogy egy kérő álruhában már bejutott: Ghino gróf süketnéma kertésznek tetteti magát. A megfelelő pillantra vár, hogy szerelmet valljon a szépséges Beatricének, és megszöktesse a birtokról. Egyszer csak megjelenik Ghino vén, hóbortos cimborája, Florio gróf is, aki régi ismerősre talál a villában. Ez a találkozás nem várt hatással van a fiatal szerelmesek életére is.

Hubay Jenő: A cremonai hegedűs

A cremonai hegedűs Hubay Jenő legnépszerűbb operája, melyet 1894-ben mutattak be Budapesten.
Ünnepi alkalmakkor a zeneszerző játszotta benne a nevezetes hegedűszólót. A mű nemcsak hazánkban, hanem külföldön is nagy sikert aratott: Németországban, Svájcban és Ausztriában, sőt New Yorkban is bemutatták. Így Goldmark Károly műve, a Sába királynője után ez a második magyar opera, mely eljutott a tengerentúlra. 1987-ben tévéjáték készült belőle, de az elmúlt több mint harminc évben nem játszották. Most a Sancta Susanna rendezésével már figyelmet szerzett Varga Bence állítja színpadra.
Ferrari mester, a hegedűiről híres Cremona város céhelnöke bejelenti, hogy a polgármester pályázatot hirdet mesterhegedű készítésére. A nyertes jutalma egy aranylánc, illetve a leánya, Giannina keze. Giannina megrökönyödik azon, hogy apja egyszerűen hozzáadná a verseny győzteséhez, anélkül, hogy az ő véleményét meghallgatná. Giannina gyerekkori játszótársába, a jóképű és népszerű Sandróba szerelmes, aki Ferrari mester céhműhelyében dolgozik. A fiú, hogy megszerezze magának a leányt, jelentkezik a pályázatra egy szépen szóló hegedűvel, de a púpos Filippo, Ferrari mester másik tehetséges tanítványa is benevez. A helyzet pikantériája, hogy Sandro és Filippo jóbarátok.

Ajánló


Giuseppe Verdi RIGOLETTO Opera három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

A székely kapu az ősi erő, a hit, a remény, az Istenhez való tartozás jelképe, kommunikációs csatorna ég és föld…

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!