Program


REDMAN • MEHLDAU • MCBRIDE • BLADE - A MoodSwing Reunion

REDMAN • MEHLDAU • MCBRIDE • BLADE - A MoodSwing Reunion

A kilencvenes évek elején a post-bopos jazz-színtérre négy kiváló zenész robbant be, akik mára mind hangszerük legmegbecsültebb megszólaltatói közé tartoznak. Együtt, egy nagylemezen tették le névjegyüket a Joshua Redman Quartet MoodSwing című 1994-es albumán.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 3. csütörtök, 20:00

A mára klasszikussá vált korongon a névadón kívül Brad Mehldau zongorista, Christian McBride bőgős és Brian Blade dobos szerepelt. Külön-külön már mind jártak a Müpa színpadán, de együtt, ebben a legendás felállásban most először hallhatók Magyarországon.

Ami azt illeti, máshol sem voltak hallhatók jó ideje, hiszen a nagy hatású 1994-es lemez után ugyan mind szerepeltek Redman későbbi kiadványai közül jó néhányon, akár még hárman is egyszerre, de négyen soha - egészen a 2020-ban megjelent RoundAgain című visszatérésig, amelyet újra ebben a klasszikus kvartettfelállásban rögzítettek, és amellyel most együtt is megrengetik a Müpa színpadát. A legendás free jazz szaxofonos, Dewey Redman fia második lemezén (Wish, 1993) már olyan nagyságok támogatását élvezhette, mint Pat Metheny és Charlie Haden, de az igazi áttörés saját kvintettjével valósult meg a következő évben: a MoodSwings albummal, amely egyrészt nagy siker lett, másrészt minden közreműködője önállóan is a műfaj nagyságai közé emelkedett. Brad Mehldau a crossover területén is jelentős alkotóvá vált egyéni popfeldolgozásaival, Christian McBride lényegében valamennyi nagy hírű művésszel zenélt már, és Brian Blade neve mellett is kitöltené a keretet a világklasszis partnerek felsorolása. Ezért is volt nagy visszhangja annak, hogy 2020-ban ismét négyen rögzítettek egy újfent remek nagylemezt, amelynek hallgatóját lenyűgözi a zenészek kivételes egymásra hangoltsága. Különleges élmény lesz mindezt átélni a Müpában.

Rendező: Müpa

tenorszaxofon: Joshua Redman
zongora: Brad Mehldau
nagybőgő: Christian McBride
dob: Brian Blade

Ajánlatunk


Daniel Auber FRA DIAVOLO, RABLÓOPERA KÉT RÉSZBEN Opera három felvonásban, két részben, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

Rockopera szimfonikus változatban magyar nyelven, magyar és angol felirattal

English language tour with a mini concert

Ajánló


Egy spanyol zenész-filmrendező, aki beleszeretett a mai Afganisztán és Irán határán elhelyezkedő Horászán régió zenéjébe, és egy perzsa klasszikus zenei…

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!