Program


Opera totál: Requiem

Opera totál: Requiem

Koncertszerű előadás latin nyelven, magyar és angol felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 2. szerda, 20:00

Giuseppe Verdi: ARANYKOR: REQUIEM
Klasszikus koncert
Az előadás megtekintése 10 éven aluliak számára nem ajánlott.

A Magyar Állami Operaház működésének míves hagyománya, hogy a mindenszentek–halottak napja ünnepkörben műsorra tűzi azt a gyászmisét, amelyet sokan egyenesen „gyászoperaként" tartanak nyilván. Giuseppe Verdi nagyszabású Requiemje egy operakomponista őszinte színpadi muzsikája, amelyben tragédia, fájdalom, remény és vigasztalás színei keverednek – operai stílusban, Verdi-nyelvezettel fogalmazva a szívszorítóan intim pillanatoktól a döbbenetes tablókig. 

Évados szereposztás
Szoprán: Sümegi Eszter
Alt: Komlósi Ildikó
Tenor: Fekete Attila
Basszus: Fried Péter

Karigazgató: Csiki Gábor

Ajánlatunk


A boldogságot, a szerelmet, a szeretetet széles e világon, számtalan kalandon keresztül hajszoló, a végső békét azonban mégiscsak kedvese karjai között meglelő Peer Gynt a 19. századi drámairodalom egyik legösszetettebb alakja. A darab színrevitele és befogadása mindig kivételes erőpróba a rendező és néző számára egyaránt.

Az évad művésze, Snétberger Ferenc koncertsorozatának első estjére vadonatúj mű ősbemutatójával készül. Movements című háromtételes darabjában zeneszerzőként és virtuóz szólistaként is remekel.

A kortárs magyar líra élvonalába tartozó, Kolozsváron született Balla Zsófia ötven éves pályájának áttekintése igazi versünnepnek ígérkezik. A hegedű szakot végzett költőnő 1993-as áttelepüléséig az erdélyi magyar irodalmi és szellemi élet egyik központi szereplője volt.

Ajánló


A Müpa 2013 óta évente ismétlődő Világraszóló című koncertsorozata a cimbalom és a tárogató történetét és műfaji sokszínűségét mutatja be.

A közelmúltban elhunyt, 80 esztendeje született zeneszerző emlékére rendezett koncerten egy korai elektronikus zenei kompozíciója és egy kései kórusműve mellett…

Régi balladakincsünk egyik legbecsesebb darabja, a Barcsai szeretője az egészestés bűnügyi táncdráma kiindulópontja. A férjét megcsaló feleségre rettenetes büntetés vár,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!