Program


Nicola Benedetti, Leonard Elschenbroich és Alexei Grynyuk - Kamarazene karnyújtásnyira 2022 tavasz

Nicola Benedetti, Leonard Elschenbroich és Alexei Grynyuk - Kamarazene karnyújtásnyira 2022 tavasz

Az eredetileg a billentyűs hangszer által dominált zongoratrió műfaja Mozartnak és Beethovennek köszönhetően vált három egyenrangú szereplő beszélgetésévé. Később Schumann, illetve Brahms is ezen elgondolás mentén alkotta meg a már romantikus stílusban írt műveit. Az ő korukban a zongorahármas még a vonósnégyeshez hasonló jelentőséggel bírt, ám utánuk a műfaj hanyatlásnak indult.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 2. szerda, 19:00

Schumann: 1. (d-moll) zongoratrió, op. 63
Wolfgang Rihm: Fremde Szenen III
SZÜNET

Brahms: 1. (H-dúr) zongoratrió, op. 8

Nicola Benedetti (hegedű), Leonard Elschenbroich (cselló), Alexei Grynyuk (zongora)

Az eredetileg a billentyűs hangszer által dominált zongoratrió műfaja Mozartnak és Beethovennek köszönhetően vált három egyenrangú szereplő beszélgetésévé. Később Schumann, illetve Brahms is ezen elgondolás mentén alkotta meg a már romantikus stílusban írt műveit. Az ő korukban a zongorahármas még a vonósnégyeshez hasonló jelentőséggel bírt, ám utánuk a műfaj hanyatlásnak indult. Ez azonban nem jelenteti azt, hogy az elmúlt bő száz évben nem készült egy-egy jelentős kompozíció erre a formációra – Rihm triója kiválóan példázza, hogy hogyan lehet új tartalommal megtölteni az alapvetően a klasszikához és a romantikához kapcsolódó műformát. A hangversenyen fellépő együttes vezetője, Nicola Benedetti nemcsak generációjának egyik legkeresettebb szólistája, hanem elkötelezett kamarazenész is; triójával 2008 óta járja a világot.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

 

Ajánlatunk


A Müpa egyik nevezetességét, az orgonát mindenki megcsodálja, aki ellátogat a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterembe. Ezúttal azonban nemcsak a hangszer impozáns felépítésében és gazdag hangzásában gyönyörködhetnek, hanem havonta egy alkalommal az érdeklődők Fassang László orgonaművész vezetésével betekintést is nyerhetnek a hangszer „titkaiba”.

Izgalmas arra gondolni, hogy noha Richard Wagner életművének túlnyomó részét operái és zenedrámái alkotják, s ezekben a szerepek alakítói, az énekesek nyújtanak kivételes teljesítményt a világ nagy színpadain, e művek önállóan is megszólaltatható, legnépszerűbb részletei mégis a zenekari számok.

Ajánló


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Giuseppe Verdi RIGOLETTO Opera három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!