Program


Mozart: A varázsfuvola / MET - EA
2

Mozart: A varázsfuvola / MET - EA

A varázsfuvola már hatodik alkalommal szerepel a Met élő HD-közvetítéseinek műsorán: Simon McBurney új rendezésében, amely a Julie Taymor által jegyzett, oly emlékezetes sikerű produkciót váltja fel. A vetítésekkel operáló, akrobatákat is felvonultató előadás karmestere.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 4. vasárnap, 18:00

Mozart: A varázsfuvola

A Met új produkciója

A varázsfuvola már hatodik alkalommal szerepel a Met élő HD-közvetítéseinek műsorán: Simon McBurney új rendezésében, amely a Julie Taymor által jegyzett, oly emlékezetes sikerű produkciót váltja fel. A vetítésekkel operáló, akrobatákat is felvonultató előadás karmestere. A varázsfuvolát énekesként is jól ismerő Nathalie Stutzmann lesz, a főszerepekben pedig a bámulatos magasságokkal rendelkező amerikai tenor, Lawrence Brownlee és a csúcshangokkal ugyancsak bensőséges viszonyt ápoló honfitársnője, a koloratúrszoprán Kathryn Lewek is színpadra lép majd.

Az opera műfajával és az operajátszás közegével való ismerkedés első, gyermekkori állomása és talányosan sokrétű jelképrendszere révén a legkülönbözőbb tudós elemzőket elméletgyártásra sarkalló remekmű. A csacska cselekménye miatt sokat korholt meseopera a szabadkőművesség meg a felvilágosodás szignáljaival dúsan felszerelt zenés színpadi enigma. Ez mind elmondható Mozart utolsó operájáról, amelynek még a prózai dialógusok sem tudnak megártani. A színészként is tevékeny angol Simon McBurney Londonból New Yorkba átköltöző rendezése persze így sem tét nélküli vállalkozás, aminthogy a szólamok örök népszerűsége is csak fokozhatja érdeklődésünket az olyan énekes színészi alakítások iránt, amilyennek az elragadó Erin Morley Paminája és a dán Stephen Milling impozáns Sarastrója ígérkezik. Vagy amilyennel a holland bariton, a fizikai humor terén is avatott Thomas Oliemans Met-debütálása kecsegteti a helyi és globális közönséget, hiszen ő valóságos Papageno-specialistaként ölti majd magára a madarász ezúttal korántsem hagyományos jelmezét.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a liveincinema.eu s.r.o. közreműködésével valósulnak meg.

Rendező: Müpa

Vezényel: Nathalie Stutzmann

Szereplők:

Pamina: Erin Morley

Az Éj királynője: Kathryn Lewek

Tamino: Lawrence Brownlee

Papageno: Thomas Oliemans

Beszélő: Alan Held

Sarastro: Stephen Milling

Monostatos: Brenton Ryan

Közreműködik: a Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

Alkotók:

Díszlet: Michael Levine

Jelmez: Nicky Gillibrand

Fény: Jean Kalman

Vetítés: Finn Ross

Hang: Gareth Fry

Rendező-koreográfus: Simon McBurney

Ajánlatunk


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Anna-Marie Holmes – Solymosi Tamás / Adolphe Adam A KALÓZ Klasszikus balett három felvonásban

Ajánló


Palya Bea a Selymeim sorozatában a számára jelentős, inspiráló női előadókat, énekes-dalszerzőket látja vendégül, mutatja be a hazai közönségnek.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!