Program


Marica Bábszínháza: Cipőmese - Zenés-bábos hejehuja a Tulipán című népmese nyomán / MINIMATINÉ

Marica Bábszínháza: Cipőmese - Zenés-bábos hejehuja a Tulipán című népmese nyomán / MINIMATINÉ

Zenés-bábos heje-hujára várja Marica Bábszínháza közönségét, ezt biztosan nem szabad kihagyni!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 24. szombat, 11:00

MINIMATINÉ - Marica Bábszínháza: Cipőmese
Zenés-bábos hejehuja a Tulipán című népmese nyomán
Korosztály: 3-8 év

Topánka királykisasszony és Bakancs Bandi egymásra találásának útja rögös, és mindenféle nehézséggel van kikövezve, de ha a gyerek- (és a kellőképpen huncut felnőtt)közönség benne van a játékban, akkor nem holmi cipőtalpkeménységű, csontszáraz mesét kapunk, hanem élettől és jókedvtől vibráló, kacagtató közös játékot. Legkésőbb a történet végére pedig megértjük: mindannyian ugyanabban a cipőben járunk!

Tárnok Marica és Sz. Nagy Mari jól összeszokott párosa ezúttal A tulipán című magyar népmese alapján készített előadást: a Cipőmese - szerelmes tulipántom című interaktív műsoruk garantáltan megnevetteti a legszigorúbb szülőket és a legmorcosabb gyerekeket is. Történetük a szerelemről, a barátságról, meg persze a mesékből jól ismert három próbáról, és ehhez kapcsolódóan a bátorságról is szól. Topánka királykisasszony közhírré teszi, hogy ahhoz megy feleségül, aki úgy el tud bújni előle, hogy sosem bukkan rá. A sok sikertelen próbálkozás után végre feltűnik a színen a hetyke Bakancs Bandi, aki elfogadja a kihívást, hogy végül látványos sikerrel járjon. De addig még sok cipő elkopik a hosszú úton, közben pedig a cipő tematikához kapcsolódóan a szakértő előadók kezében bábbá változik itt az égvilágon minden a sárkefétől a cipősámfáig. Farkas Tibor latinos, swinges zenéje és Bali Judit szellemes dalszövegei eleve biztosítják a jó hangulatot a nézőtéren, de a jókedv egészen biztosan akkor hág a tetőfokára, amikor az előadók a résztvevő nézők cipőfelhozatalát is szigorúan lajstromba veszik. Animáció tárgyakkal, bábokkal, zenével, szerelemmel, és persze sok-sok kacagtató játékkal fűszerezve.

Közreműködők:
Bábtervezők és játékosok: Tárnok Marica, Sz. Nagy Mari
Zenei közreműködők: Nedeczky Júlia, Hoppál Mihály

Alkotók:
Zene: Farkas Tibor
Dalszöveg: Bali Judit
Jelmez: Béres Móni
Díszlet, báb: Sz. Nagy Mari
Rendező: Tárnok Marica

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Magyar legendára emlékezik a balettvilág

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar és angol felirattal

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!