Program


Lányos és fiús apák – Családi történetek emberi hangra, dobokra és szaxofonra

Lányos és fiús apák – Családi történetek emberi hangra, dobokra és szaxofonra

Jazz és irodalom különleges párbeszéde ez az este.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. november 10. csütörtök, 19:00

Lányos és fiús apák - Családi történetek emberi hangra, dobokra és szaxofonra

Grecsó Krisztián történeteiben mindig ott van a velünk élő és a gyerekeinknek tovább adható, elmesélhető múlt. Ezekre az ódon és mégis mai mesékre reagál, improvizál a híres zenészcsalád két tagja, apa és fia. Minden este egyedi, megismételhetetlen. Az író friss írásaiból válogat, Dés László szaxofonja és Dés András ütőhangszerei válaszolnak rá, festik meg a zene nyelvén apák és gyermekeik világát.

Grecsó Krisztián Szegváron született. Volt a Bárka folyóirat szerkesztője, a Nők Lapja vezető szerkesztője és a Szépírók Társaságának alelnöke. 2009 óta vezeti az Élet és Irodalom prózarovatát. Könyvei rendkívül sikeresek, így ma már Magyarország egyik legnagyobb példányszámot elérő szerzője. Számos díja közül néhány: József Attila-díj, AEGON Művészeti Díj, Bródy Sándor-díj, Déry Tibor-díj, Libri irodalmi közönségdíj. Dés László Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas, valamint Prima Primissima díjas szaxofonművész, zeneszerző. A kiváló jazzmuzsikus hangszerei a szoprán- és tenorszaxofon, játékát az érzékeny és „szubjektív” hang, az improvizatív dallamvezetés jellemzi. Dés András ütőhangszeres művész. Az évek során egyéni szettet fejlesztett ki magának, mindemellett számos egyéb kézi ütőhangszert is használ, például kannát és ütőgardont, hangszereket a latin-amerikai tradícióból vagy keretes dobokat a világ különböző tájairól.

Közreműködők:
író: Grecsó Krisztián
szaxofon: Dés László
ütőhangszerek: Dés András

Rendező: Nők Lapja

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Egy spanyol zenész-filmrendező, aki beleszeretett a mai Afganisztán és Irán határán elhelyezkedő Horászán régió zenéjébe, és egy perzsa klasszikus zenei előadó valószínűtlen találkozásából született a Badieh duó, amely a 2021-es ragyogó bemutatkozó lemez után még magasabb szintre emelte a horászáni tradicionális zene interpretálását - immár trióként.

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ajánló


Johann Sebastian Bach – Felix Mendelssohn-Bartholdy MÁTÉ-PASSIÓ Oratórium egy részben, német nyelven, magyar és angol felirattal

Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!