Program


Kékszakáll / BARTÓK TAVASZ 2022

Aktuális előadásokKékszakállú: Cser Krisztián

Judit: Miksch Adrienn

 

Közreműködik: Bubenyák Zoltán – zongora, orgona, Sárik Péter Trió, a Budafoki Dohnányi Zenekar vonósai

A trió tagjai: Sárik Péter – zongora, Fonay Tibor – nagybőgő, Gálfi Attila – dob

Vezényel: Hollerung Gábor

 

Sárik Péter és triója több mint egy évtizede azon dolgozik, hogy olyan nehezebben befogadható műfajokat és szerzőket vigyen közelebb a közönséghez, mint a jazz és Bartók Béla. „Rendkívül fontosnak tartom, hogy hazánk talán legjelentősebb zeneszerzőjének munkásságát őrizzük, továbbvigyük, és a zenehallgatók lehető legszélesebb rétegével ismertessük és szerettessük meg. Hiszem és tapasztalom, hogy ha természetesen, közvetlenül, a merev formákat lebontva adjuk elő a műveket, akkor új, őszinte jazz- és Bartók-rajongókat szerezhetünk, akik valódi szerelmesei lesznek ezeknek a kincseknek.” (Sárik Péter)

A kékszakállú herceg vára című Bartók-darab hiába népszerű mű az operaszínpadokon, sokak számára mégis nehezen élvezhető, túl modern, elvont. Számtalan interpretációban adták már elő, de még soha nem készült belőle jazzfeldolgozás, így ez az értelmezés világpremier lesz.

Ajánló


„Nagy jövő áll a fiatalember mögött” – mondta állítólag egy alkalommal Heinrich Heine Alfred de Musset-ről, s a megjegyzést a…

A programban a Tesz-vesz muzsika koncepciója él tovább.

Közreműködik: Olga Peretyatko Zongorán közreműködik: Matthias Samuil