Program


KARZATKONCERT - orgonahang új dimenzióban - Mekis Péter
2

KARZATKONCERT - orgonahang új dimenzióban - Mekis Péter

A Müpa új hangversenytípusa, a Karzatkoncert számukra kínál új, izgalmas kalandot. Lehet jönni színes ruhákban, a szünet nélküli műsor csak ötven perces, és a közönség az orgonista közelében hallgatja a zenét. A sorozat negyedik, májusi programján a fiatal generációt képviselő Mekis Péter lép fel.

Aktuális előadások
KARZATKONCERT
orgonahang új dimenzióban
Mekis Péter

Műsor:
Debussy-Mekis Péter: Az elsüllyedt katedrális
Bruhns: e-moll prelúdium, INB 4
J. S. Bach: Liebster Jesu, wir sind hier - korálelőjáték, BWV 731
J. S. Bach: Pièce d'Orgue (G-dúr fantázia), BWV 572
J. S. Bach: g-moll fúga, BWV 578
Bartók-Mekis Péter: Szvit, op. 14
Mekis Péter: Sarabande és Fuga in tritonus
Muszorgszkij-Mekis Péter: Egy kiállítás képei - X. A kijevi nagykapu

Van, aki túl hosszúnak érzi a klasszikus zenei koncerteket, és van, aki nem szereti, hogy „ki kell öltözni”. Olyan is akad, aki úgy véli, nem eléggé közvetlen a kapcsolat az előadók és a közönség között. A Müpa új hangversenytípusa, a Karzatkoncert számukra kínál új, izgalmas kalandot. Lehet jönni színes ruhákban, a szünet nélküli műsor csak ötven perces, és a közönség az orgonista közelében hallgatja a zenét. A sorozat negyedik, májusi programján a fiatal generációt képviselő Mekis Péter lép fel.

A Karzatkoncertek koncepciójának kidolgozója, a Müpa rezidens orgonistája, Fassang László arra kérte művésztársait, hogy a számukra legfontosabb zeneművekkel lepjék meg a közönséget, amely az emeleti karzatokon foglal helyet. Olyan kompozíciókkal, amelyeket a szólista arra is alkalmasnak tart, hogy életre szóló társuk legyenek bármely zenekedvelőnek egy lakatlan szigeten. Mekis Péter Bruhns és Bach műveit eredeti alakjukban, Debussyt, Bartókot és Muszorgszkijt (köztük olyan slágereket, mint Az elsüllyedt katedrális és A kijevi nagykapu) saját átiratában szólaltatja meg - névjegyként pedig egy Mekis-művet is hallhatunk tőle. A karzatkoncertek újdonsága az is, hogy a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem negyvenkét tonnás hangvetője, a canopy, amely máskor mindig a mennyezet alatt látható, most leereszkedik, alapvetően megváltoztatva a terem térélményét és akusztikáját. Mekis Péter a budapesti Zeneakadémia és a Würzburgi Zeneművészeti Főiskola neveltje. 2009 óta a Pesti Evangélikus Egyház Deák téri Gyülekezetének orgonista-kántora, a Lutheránia Ének- és Zenekar kísérője, korrepetitora. Sikerrel szerepelt hazai és nemzetközi versenyeken, a fóti Evangélikus Kántorképző Intézet előadója.

Rendező: Müpa

Ajánló


David McVicar gyönyörködtetően látványos Tosca-rendezésének középpontjában ezúttal a norvég Lise Davidsent találjuk, aki pár rövid év leforgása alatt New York…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!