Program


Justin Adams & Mauro Durante

Justin Adams & Mauro Durante

Klasszikus értelemben vett világzene szól 2021-es Still Moving című első közös kiadványukon, és szól majd annak bemutatóján a Müpa színpadán is, hiszen a dél-olaszországi sirató- és szerelmes dalok, valamint az észak-afrikai és észak-amerikai zord blues között talált a két előadó számos összekötő kapcsot, és ezt bravúros előadással át is adja a közönségnek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 18. kedd, 20:00

Justin Adams & Mauro Durante

Hipnotikus, intenzív és változatos lemezt készített két sokat látott kiváló zenész, Justin Adams angol gitáros (Robert Plant, Tinariwen, Sinéad O'Connor) és Mauro Durante olasz hegedűs-ütős-énekes (Canzoniere Grecanico Salentino, Ludovico Einaudi). Klasszikus értelemben vett világzene szól 2021-es Still Moving című első közös kiadványukon, és szól majd annak bemutatóján a Müpa színpadán is, hiszen a dél-olaszországi sirató- és szerelmes dalok, valamint az észak-afrikai és észak-amerikai zord blues között talált a két előadó számos összekötő kapcsot, és ezt bravúros előadással át is adja a közönségnek.

Justin Adams a nyolcvanas években tűnt fel karakteres, arab és afrikai hatásokat new wave-vel keresztező gitárjátékával, leginkább Jah Wobble zenekarában, hogy aztán igen keresett zenész legyen, aki dolgozott (négy lemezen is) Robert Planttel, továbbá Sinéad O'Connorral, Natacha Atlasszal, a Lo'jo-val, a Tinariwennel és Rachid Tahával. Sok más muzsikus mellett, mert például figyelemreméltó a gambiai Juldeh Camarával közös, díjnyertes JuJu projektje is, melyben a griot hagyományt a nyers blues szellemiségével kapcsolta össze. Mauro Durantével egy Ludovico Einaudi által vezetett koncerten fonódott össze a sorsuk. Durante korábban Einaudival járta a világot, de a dél-olaszországi pizzica stílus egyik vezető játékosa már 2007 óta irányítja a világszerte népszerű pugliai Canzoniere Grecanico Salentino nevű zenekart is, apjától véve át a stafétát. A két zenész hamar felismerte egymásban a rokonlelket, amely tarantai transz ritmusokban, vad pizzicákban, az arab és afrikai blues nyerseségében, valamint megbabonázó melankóliában egyesül. A különböző globális hatások természetes érzetű, jól összefogott ötvözete. Mediterrán vándorlások - a derűs instrumentális minimalizmustól a hipnotikus katarzisig.

Előadja:
gitár, ének - Justin Adams
hegedű, ütőhangszerek, ének - Mauro Durante

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!