Program


Haydn: A teremtés / ÚJÉVI HANGVERSENY

Haydn: A teremtés / ÚJÉVI HANGVERSENY

Jó dolog az állandóság, életünk tele van megnyugtató ismétlődésekkel, melyek fogódzót nyújtanak és segítenek tájékozódni. A Müpa is biztos pontot kínál a január elsején megrendezett Újévi hangversenyekkel.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 1. hétfő, 19:30

De vajon hányan vették észre, hogy A teremtés, Haydn remekműve, melyet újév napján oly sokan hallgatnak Fischer Ádám ihletett vezényletével, újévi fogadalmainkhoz is inspirációval szolgál? Pedig így van: A teremtés csupa lehetőség, és valamennyi az életünket teheti jobbá.

Aki újévkor meghallgatja a genezistörténetet hangokba öntő oratóriumot, megfogadhatja: a következő évben minden alkalmat megragad, hogy valami jót, szépet, értékeset hozzon létre. A teremtés arra is biztat, hogy vegyük észre a világ kimeríthetetlen változatosságát. No meg arra, hogy bízzunk és reméljünk, legyünk játékosak. Haydn 1797/98-ban alkotott nagyszabású kompozícióját ezúttal két külföldi és egy hazai szólista tolmácsolja. A német szoprán, Mojca Erdmann sokoldalúan tájékozódik a stílusok között, de különösen otthonos a bécsi klasszika világában. A tenor, Rab Gyula a budapesti Zeneakadémia után az Egyesült Királyságban folytatta tanulmányait, Purcelltől Mozartig, Bachtól Kodályig a legkülönfélébb szerzők műveit tolmácsolja sikerrel. A német-brit lírai bariton, Benjamin Appl előszeretettel szólaltatja meg a dalrepertoár remekeit, nem csoda, hiszen Dietrich Fischer-Dieskau utolsó tanítványa lehetett. A Müpában először néhány éve a Rising Stars-sorozatban kápráztatta el közönségét, legutóbb pedig a Bartók Tavasz Művészeti Hetek keretében hallhattuk éteri Bach-interpretációját a Zeneakadémián. Jelenleg a müncheni Gärtnerplatz Színház tagja. Fischer Ádámot, a Budapesti Wagner-napok spiritus rectorát nem kell bemutatni, a Nemzeti Énekkar fogalom, a zenekar pedig, amely 2024-ben A teremtés vokális szólamai mögé hangszeres hátteret fest, létét köszönheti a dirigensnek, hiszen elődjét, az Osztrák-Magyar Haydn Zenekart Fischer Ádám alapította 1987-ben.

Vezényel: Fischer Ádám

Közreműködők:
szoprán: Mojca Erdmann
tenor: Rab Gyula
bariton: Benjamin Appl
Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
Haydn Philharmonie

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Vajda János A KÉPZELT BETEG, AVAGY ŐFELSÉGE KOMÉDIÁSA Opera két felvonásban, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

Opera-mix két részben, magyar nyelven, magyar és angol felirattal A SEVILLAI BORBÉLY / FIGARO HÁZASSÁGA / A BŰNÖS ANYA

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!