Program


Beatrice Rana és az Amsterdam Sinfonietta - Zenekar a központban 2022 tavasz

Beatrice Rana és az Amsterdam Sinfonietta - Zenekar a központban 2022 tavasz

Az olasz csizma sarkán született Beatrice Rana ezüst medált nyert a Van Cliburn Zongoraversenyen, Bach Goldberg-variációinak felvételével pedig a Classical Brit Awards jelöltjeként ünnepelték. Már többször fellépett a Carnegie Hallban, legutóbb 2019 októberében, Bach két billentyűs versenyművével.

Aktuális előadásokC. Ph. E. Bach: E-dúr szimfónia, Wq 182/6
Thomas Adès: Shanty – Over the Sea (magyarországi bemutató)
J. S. Bach: d-moll zongoraverseny, BWV 1052
SZÜNET

J. S. Bach: f-moll zongoraverseny, BWV 1056
Walton: Szonáta vonósokra

Beatrice Rana (zongora)
Amsterdam Sinfonietta (koncertmester: Candida Thompson)

Az olasz csizma sarkán született Beatrice Rana ezüst medált nyert a Van Cliburn Zongoraversenyen, Bach Goldberg-variációinak felvételével pedig a Classical Brit Awards jelöltjeként ünnepelték. Már többször fellépett a Carnegie Hallban, legutóbb 2019 októberében, Bach két billentyűs versenyművével. A Zeneakadémián is ugyanezt a két kompozíciót hallhatjuk tőle, ezúttal az 1988-ban alakult Amsterdam Sinfonietta kíséri, amelynek 1995 óta koncertmestere, 2003 óta pedig művészeti vezetője is Candida Thompson. A karmester nélkül működő kiváló zenekar a bécsi klasszicizmus előfutáraként számon tartott, izgalmas és eredeti kompozíciókat hátra hagyott Bach-fiú egyik szimfóniájával nyitja az estet, majd két emblematikus angol zeneszerző darabját szólaltatja meg, Thomas Adès 2020-ban írt kompozícióját magyarországi bemutatóként.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

 

Ajánló


Vedd ölbe, ringasd, énekelj! – Kisgyermekkori zenei nevelés 3 éves korig. A program kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható!