Program


Baráti Kristóf és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara - A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

Baráti Kristóf és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara - A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

Először áll karmesterként a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara előtt Baráti Kristóf, vezényletével igazi közönségkedvenc műveket hallhatunk.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 14. hétfő, 19:30

Kodály: Galántai táncok
Beethoven: 4. (G-dúr) zongoraverseny, op. 58
Csajkovszkij: 6. (h-moll) szimfónia, op. 74 („Patetikus”)

Magyar Valentin (zongora)
A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara
Vezényel: Baráti Kristóf

Először áll karmesterként a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara előtt Baráti Kristóf, vezényletével igazi közönségkedvenc műveket hallhatunk. Kodály 1933-ban, a Budapesti Filharmóniai Társaság megalakulásának 80. évfordulójára komponálta a Galántai táncokat, amelyhez a feldolgozott dallamokat egy Bécsben megjelent gyűjteményben találta. 1805–1806-ban keletkezett Beethoven 4. zongoraversenye, melynek első tételében merész újítást alkalmaz a zeneszerző: a zenekar helyett a zongora lép be elsőként a főtémával. 1893. október 28-án, Csajkovszkij halála előtt kilenc nappal tartották a 6. („Patetikus”) szimfónia bemutatóját. A mérsékelt sikerű premier után néhány nappal később már arról kezdtek suttogni, hogy a szimfóniában a szerző saját halálát írta meg.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Európa egyik leghíresebb operaházának zenekara koncertegyüttesként, a szimfonikus repertoár tolmácsának szerepkörében is világklasszis - ezt bizonyítja ez az est, melyen egyetlen hatalmas vallomást hallunk. Gustav Mahler utolsó befejezett szimfóniája nemcsak összegez, de a modernség új útját is kijelöli - egy utat, amelyen a zeneszerzőnek már nem volt lehetősége végigmenni. A koncert karmestere, korunk egyik legnagyobbja maga is Milánó szülötte, ezer szállal kapcsolódik a városhoz és a Scalához.

Wayne Eagling / Solymosi Tamás / Pjotr Iljics Csajkovszkij: A DIÓTÖRŐ Mesebalett két felvonásban Az előadás megtekintése 6 éven aluliak számára nem ajánlott.

A 2023-as Újévi koncert fiataloknak sok mindent megjelenít, ami a Müpa számára fontos. Haydn oratóriuma, Az évszakok a klasszikus repertoár egyik alapműve. A Düsseldorfi Szimfonikus Zenekar egy világklasszis külföldi együttes csúcsminőségét, a Magyar Rádió Énekkara és a szólisták: Rácz Rita, Megyesi Zoltán és Sebestyén Miklós, valamint a nemzetközi hírű karmester a hazai előadóművészet értékeit képviselik.

Ajánló


Az életöröm énekesnője, a lélegzetelállítóan virtuóz Dianne Reeves hét év után tér vissza a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterembe - immár…

A 60 perces angol és francia nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz és spanyol nyelvű túrák…

„A régizene korhű előadói gyakorlatának egyik legizgalmasabb egyénisége” - így méltatja a sajtó a chilei születésű Catalina Vicens munkásságát. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!