Program


Balog József zongorakoncertje / BARTÓK TAVASZ 2024

Balog József zongorakoncertje / BARTÓK TAVASZ 2024

Szabó: Complete Solo Piano Works – lemezbemutató koncert

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 8. hétfő, 19:30

 Az erdélyi származású Szabó Csaba (1936–2003) sokoldalú, a legkülönbözőbb műfajokban alkotó zeneszerző volt. Szólózongora-darabjai 1955 és 1981 között születtek. Balog József a közelmúltban rögzítette lemezre a zeneszerző valamennyi zongoradarabját, így immár közvetlenül is megfigyelhető, hogy a zeneszerzői életmű e szelete mind formai és technikai, mind pedig tartalmi szempontból mennyire gazdag, s hogy az évtizedek során a stílus milyen sokrétű átalakuláson esett át. Első zongoraművei ifjúkori kompozíciók, amelyekben – a zongorára komponálás örömén túl – felfedezhetjük a zeneszerző legfontosabb inspirációs forrásait. A népzenei kutatások hatásaként zenei nyelve is átalakult, az 1970-es évek termése valóságos avantgárd fordulatként hat. Szabó 1987-ben költözött Magyarországra, haláláig a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola tanára volt.

Ajánlatunk


Az Európa nevezetes zenei tájait bemutató sorozat első koncertje északra kalauzol, az ott élő népek sajátságos világát, színeit és ízeit bemutatva. Sibelius történelmi eseményeket bemutató szimfonikus költeményének zenei témája a finnek nemzeti énekévé vált.

A spanyol Andrea Motis lenyűgöző tehetség, aki otthon van a jazz, a klasszikus zene, a funk és az elektronika világában, énekel, trombitál, szaxofonozik, zenét szerez, sőt film is készült róla - és még nincs harmincéves!

Brian Blade legendás amerikai jazzdobos (Chick Corea, Joshua Redman, Bill Frisell) Magyarországon is jól ismert, még popos körökben is az egyik legkeresettebb hangszerén - Joni Mitchelltől Bob Dylanig a legnagyobbakkal játszott.

Ajánló


Godfrey Reggio, a kísérletező szellemű amerikai rendező 1982-ben készítette el Koyaanisqatsi című filmjét, amely az új iránt fogékony közönség köreiben…

Tóth-Vajna Zsombor a fiatal magyar historikus régizenészgeneráció kiemelkedő tehetségű tagja, karmester és a régi billentyűs hangszerek specialistája: orgona-, csembaló-, fortepiano-…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!