Program


Metrum Ensemble Itthon Európában - Itt és most 2022 tavasz

Metrum Ensemble Itthon Európában - Itt és most 2022 tavasz

A Metrum Ensemble az Átlátszó Hang Újzenei Fesztiválon brit, magyar, argentin, olasz és ecuadori zeneszerzők műveiből állítja össze koncertprogramját.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 8. szombat, 19:00

Rebecca Saunders: Quartet for Clarinet, Accordion, Piano and Double Bass
Varga Abigél: Es liegt der heiße sommer (Heinrich Heine szövegére)
Kagel: Phantasiestück

SZÜNET

Clara Iannotta: The people here go mad. They blame the wind.
Kondor Ádám: Fuga B 10’
Mesías Maiguashca: '...I can breathe...'

Metrum Ensemble: Rákóczy Anna (fuvola), Horia Dumitrache (klarinét), Kántor Balázs (cselló), Frantisek Vrostko (nagybőgő), Kéringer László (ének), Borbély László (zongora), Peter Katina (harmonika), Bolcsó Bálint (elektronika)
Művészeti vezető: Rozmán Lajos (klarinét)

A Metrum Ensemble az Átlátszó Hang Újzenei Fesztiválon brit, magyar, argentin, olasz és ecuadori zeneszerzők műveiből állítja össze koncertprogramját. A sokféle stílust, szemléletet, alkotói habitust képviselő alkotókban közös, hogy hosszabb-rövidebb ideig éltek vagy élnek jelenleg is Németországban, s ekként szorosabban is kötődnek a német kultúrához és a német zene tradíciójához. Az idősebb generációt két dél-amerikai komponista, Mauricio Kagel (1931–2008) és Mesías Maiguashca (1938) képviseli, mindketten mélyen beágyazódtak a német zenekultúrába, a Stockhausen-műhelyből induló Maiguashca a kortárs elektronikus zene meghatározó alkotója. Rebeca Saunders és Clara Ianotta nem csak zeneszerzőként, hanem tanárként, illetve kurátorként is igen aktívan szerepet vállalnak napjaink német zenei életében. A magyar alkotókat képviselő Kondor Ádám bő két évtizede, Varga Abigél pedig a közelmúltban töltött el ösztöndíjasként hosszabb időt Németországban.
RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

 

 

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Palya Bea a Selymeim sorozatában a számára jelentős, inspiráló női előadókat, énekes-dalszerzőket látja vendégül, mutatja be a hazai közönségnek.

Ajánló


Giuseppe Verdi TRAVIATA Opera két részben, három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Műsor: Áriák és duettek többek között ifj. J. Strauss, Lehár, Stolz, Kálmán, Lincke és Messager műveiből

A szaxofon mellett a jazzben - a kisegyüttesektől a big bandig - a legfontosabb dallamvivő hangszer a trombita, amely a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!