Program


Antonio Castrignano / EURÓPAI HIDAK: BUDAPEST–RÓMA

Antonio Castrignano / EURÓPAI HIDAK: BUDAPEST–RÓMA

Antonio Castrignano-t új lemezével a legjobb formájában csíphetjük el Budapesten.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 22. péntek, 20:00

Antonio Castrignano
EURÓPAI HIDAK: BUDAPEST–RÓMA

Az 1977-es születésű Antonio Castrignanò a salentói muzsikát, azaz az olasz csizma sarkának, Puglia déli régiójának zenéjét játssza, a pizzica vad, ritmikus transzától a szentimentális énekekig, de miközben a nyers energiákat és a tiszta érzelmeket társítja egymással, meg is újítja a régió hangzásvilágát. A filmzeneszerzőként is sikeres zenész legutóbbi albumával, a 2022-ben megjelent Babilonia című lemez anyagával érkezik a Müpába, és ad elő sokszínű, szokatlan hangszerelésű dalokat, amelyek egyszerre hatnak a végtagokra és a szívre is.

Antonio Castrignanò gyermekkora óta szűkebb hazája, a Salentói-félsziget zenéjét kutatja, játssza, frissíti fel. A hagyományokból indul ki, de nem ragad le azoknál, hanem meglepő hangszerpárosításokkal, a tradíció és az innováció keresztezésével hoz létre egyedit. Karrierje a kétezres évek elején indult, olyan ismert tradicionális helyi formációk tagjaként, mint a Canzoniere di Terra d'Otranto és a Canzoniere Grecanico Salentino. Szólókarrierje a Charlotte Gainsbourg főszereplésével készült, a velencei filmfesztiválon Ezüst Oroszlán-díjat kapott 2006-os Aranykapu (Nuovomondo) című film zenéjével robbant be, hogy aztán eddig négy kiadványon át (Mara la Fatía - 2010, Fomenta - 2014, Aria Caddhipulina minialbum - 2018, Babilonia - 2022) érlelje a hagyományos népzene és a kortárs zene között tökéletes egyensúlyban tartott dalait. Közben filmzeneszerzőként (Bellas Mariposas, 2012) is sikeres maradt, tánctársulatnak írt színpadi művet, dolgozott a megbecsült olasz zeneszerzővel, Ludovico Einaudival, vagy a Police-ból ismert Stewart Copelanddel, és a salentói zene megújításának egyik referenciapontjává vált. Új lemezével a legjobb formájában csíphetjük el Budapesten.

ének, csörgődob - Antonio Castrignanò

Közreműködők:
harmonika: Rocco Nigro
basszusgitár, mandola: Giuseppe Spedicato
buzuki: Gianni Gelao
hegedű: Luigi Marra
gitár, mandolin: Maurizio Pelizzari

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Johan Inger – William Forsythe – Hans van Manen – Sol León – Paul Lightfoot ESZEVESZETT TÁNC Négy egyfelvonásos balett három részben

Daniel Auber FRA DIAVOLO, RABLÓOPERA KÉT RÉSZBEN Opera három felvonásban, két részben, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

Az intézmény rezidens orgonistája szerint ezek a koncertek fő jellemzője a szabadság és a közvetlenség. Ezt élheti át a sorozat áprilisi eseményének közönsége is Bach, Reger, Guilmant, Szkrjabin és Rachmaninov műveit hallgatva Zsilka Alan előadásában.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!