Program


Adventi koncert - A Cantemus Kóruscsalád és a Magyar Rádió Zenekara és Gyermekkórusa
4

Adventi koncert - A Cantemus Kóruscsalád és a Magyar Rádió Zenekara és Gyermekkórusa

Adventi hangulatú és témájú művek, amelyeket a Müpa koncertjén a Cantemus Kóruscsalád, valamint a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Gyermekkórusa szólaltat meg.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 3. vasárnap, 19:30

Adventi koncert
A Cantemus Kóruscsalád és a Magyar Rádió Zenekara és Gyermekkórusa

Advent: eljövetel. A karácsonyt megelőző négy hét, az ünnepre való várakozás időszaka. Ilyenkor legtöbbünk élete zsúfolt és izgatott. Egy szabad percünk sincs, mindenkit lefoglal az ajándékok beszerzése vagy készítése. Holott éppen a békére volna ekkortájt a legnagyobb szükség, hogy méltón készülhessünk fel a szeretet ünnepére. Mi segíthet megnyugodni és átszellemülni? A zene! Adventi hangulatú és témájú művek, amelyeket a Müpa koncertjén a Cantemus Kóruscsalád, valamint a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Gyermekkórusa szólaltat meg.

Szabó Dénes, a kodályi elvek iránt elkötelezett, fáradhatatlan kóruskarnagy Nyíregyházán közel fél évszázada kezdte meg azt a nagyszabású építkező munkát, amelynek eredményét azóta számtalan hangversenyen csodálhatta meg a közönség. A Cantemus Kóruscsalád első tagja a Cantemus Gyermekkar volt, ezt a Pro Musica Leánykar, a Cantemus Vegyeskar, a Cantemus Fiúkórus és a Cantemus Ifjúsági Vegyeskar követte. Szabó Dénes mellett immár sok éve fia, Szabó Soma is meghatározó szerepet játszik a számtalan nemzetközi sikert elért énekkarok irányításában. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát 1943-ban nem kisebb muzsikus alapította, mint a nagy karmester, zeneszerző és zongoraművész, Dohnányi Ernő. Az elmúlt nyolc évtizedben a világszerte megbecsült együttes meghatározó szerepet játszott Magyarország zenei életében. A Magyar Rádió Gyermekkórusa 1954-ben alakult a legendás karnagyházaspár, Botka Valéria és Csányi László munkájának eredményeképpen. Az énekkar a zenetörténet valamennyi stíluskorszakában otthonosan mozog, kortárs művek bemutatásában is megállva helyét. A külföldön is rendszeresen sikerrel vendégszereplő együttest 2019 óta Dinyés Soma vezeti.

Vezényel: Szabó Dénes, Szabó Soma, Dinyés Soma

Közreműködők:
Cantemus Kóruscsalád (karigazgató: Szabó Dénes, Szabó Soma)
Magyar Rádió Gyermekkórusa (karigazgató Dinyés Soma)
Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A zenés bábjáték egy verseny köré szerveződik, de hogy a trófea megszerzése, vagy egymás szeretete a fontosabb, az csak az előadás végén derül ki.

A székely kapu az ősi erő, a hit, a remény, az Istenhez való tartozás jelképe, kommunikációs csatorna ég és föld között. Három oszlopa a test, a lélek és a szellem egységére utal, faragásai védelmi, kegyelmi és áldást adó szimbólumok.

Ajánló


Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!