Program


A népzene ünnepe – A táncháztól a világzenéig

A népzene ünnepe – A táncháztól a világzenéig

Az esti gálaműsor programján Básits Brankától és Tímár Sárától Borbély Mihály zenekarán és a Magyar Bandán át a Kanizsa Csillagaiig és a MORDÁI-ig terjed a fellépő előadók széles skálája, az est házigazdája pedig Eredics Gábor lesz a legendás Vujicsics együttesből.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 5. vasárnap, 19:30

A népzene ünnepe – A táncháztól a világzenéig

A Müpa 2008 óta megrendezett magyar népzenei gálája 2023-ban is a táncházi zenétől a világzenei produkciókig mutatja meg a hazai folkzenét jellemző sokszínűség megannyi árnyalatát. Az esti gálaműsor programján Básits Brankától és Tímár Sárától Borbély Mihály zenekarán és a Magyar Bandán át a Kanizsa Csillagaiig és a MORDÁI-ig terjed a fellépő előadók széles skálája, az est házigazdája pedig Eredics Gábor lesz a legendás Vujicsics együttesből.

A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadán látható-hallható kétrészes műsorban már csak azért is forró lesz a hangulat, mert a remek előadók sűrű rotációban váltják egymást, és hoznak mindig egy kicsit más árnyalatot a hazai népzenei palettáról. Az első részben Básits Branka, az új népi énekes generáció egyik nagy tehetsége nyitja a műsort, aki nemrég első szólólemezén Szigetcsép szerb népzenei örökségét dolgozta fel. Őt Tímár Sára, a számos nagynevű formációból is ismert énekes követi, aki saját együttesével negyedik albumát, az Ének a határtalanról című anyagot mutatja be. Az első részt a magyar etnojazz egyik legnagyobb formátumú fúvósa, Borbély Mihály zenekara zárja. A másodikat egy szintén határokat feszegető együttes, a folkrockot a hetvenes-nyolcvanas évek hazai világzenei úttörőinek hangulatában, mégis frissen megidéző MORDÁI indítja. Majd a rögtönzésektől sem megriadó, a különböző tájegységek zenéinek különlegességeit hatásosan kiemelő Magyar Banda zenél, hogy aztán a Kanizsa Csillagai szokásos, és várhatóan ezúttal is fergeteges cigányzenei műsora zárja az estet.

Ének:
Básits Branka
Tímár Sára és zenekara
Borbély Mihály zenekara
MORDÁI
Magyar Banda
Kanizsa Csillagai

Házigazda: Eredics Gábor

Ajánlatunk


Szőnyi Erzsébet A MAKRANCOS KIRÁLYLÁNY Gyermekopera két felvonásban, egy részben, magyar nyelven

Zenés melodráma Pjotr Iljics Csajkovszkij operájának részletei, valamint Zalán Tibor „Seregszámla” c. kötetének versei alapján

Ajánló


Daniel Auber FRA DIAVOLO, RABLÓOPERA KÉT RÉSZBEN Opera három felvonásban, két részben, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

A Feledi Project két kortárs zeneszerző, Szentpáli Roland és Orbán György kompozíciói által inspirált táncdarabokat mutatott be a Liszt Ünnepen.

Giuseppe Verdi RIGOLETTO Opera három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!