művész


Kiss Gábor

Kiss Gábor

Született: 1952 (Budapest)

Hét évesen kezdett el csellózni. Már 13 éves korában bekerült a Szent István Gimnázium Szimfonikus Zeneharában. Ebben a gimnáziumban érettségizett. 17 évesen kezdett barátkozni a nagybőgőzés gondolatával. Két évvel az érettségi után már ezzel a hangszerrel vették fel a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolára. Ezen évek alatt kezdett el színházakban…

 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Hét évesen kezdett el csellózni. Már 13 éves korában bekerült a Szent István Gimnázium Szimfonikus Zeneharában. Ebben a gimnáziumban érettségizett. 17 évesen kezdett barátkozni a nagybőgőzés gondolatával. Két évvel az érettségi után már ezzel a hangszerrel vették fel a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolára. Ezen évek alatt kezdett el színházakban dolgozni, aminek kapcsán hangszerei között jegyzi a basszusgitárt is. Diploma után tagja lett az akkor megalakuló Kormorán együttesnek és a 25. Színháznak, 1977-ben.

1980-ban - már szabadúszóként - egy barátjával megalakította a Budapest -ragtime Bandet, ebben a műfajban az elsőt az országban.

Ezzel egy időben több jazz-folk formációval dolgozott.

1986-ban egy budapesti színházban találkoztak Jávori Fegyával. Itt alakították meg - öt másik kollégával - a Theatrum Dixieland Bandet. Ez két év múlva - szervezési gondok miatt - feloszlott.

1988-tól négy évig külföldön dolgozott. (Egyet Olaszországban, hármat Németországban.)

1992-ben a sors ismét összehozta Fegyával, így azóta folyamatosan a BKB tagja.

Budapest Klezmer Band koncert

Budapest Klezmer Band koncert

Weöres Sándor Színház
  • nagybőgő

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!